Legjobb ár garancia i
Válasszon szállodáink közül, kérjen ajánlatot, vagy foglaljon közvetlenül online.
Grand Margaret Island

Csodálatos légkör

A legérdekesebb budapesti eseményekről egyszerűen nem szabad lemaradni.

Fesztiválok, koncertek, előadások, kiállítások, vásárok – Budapest egy élettel teli nagyváros, fantasztikus eseményekkel, vonzó művészeti és kulturális kínálattal. Lényegtelen, hogy csak rövid városnézésre vagy hosszabb gyógyüdülésre, wellnessre érkezett-e valamelyik gyógyszállónkba, mert itt mindig talál valami nézni-, hallgatni- és átélnivalót Tudjon meg többet Budapest legjobb eseményeiről:

Események Budapesten
Red Bull Air Race világbajnokság

Július közepén Budapesten a világ legjobb műrepülőinek lélegzetelállító légiparádéját láthatják. Az akrobatikus mutatványokból álló show a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakasza felett zajlik.

Forma-1: Magyar Nagydíj

A júliusban megrendezésre kerülő Forma-1 Magyar Nagydíj magas oktánszámú izgalommal tölti fel a fővárost. A száguldó cirkusz pénteken az első szabadedzéssel indul a Hungaroringen. Az időmérőre szombaton, a hivatalos futamra pedig vasárnap kerül sor. 

Nemzetközi maraton

A minden ősszel megrendezésre kerülő Budapest Maratonra több mint 50 országból mintegy 28 000 résztvevő érkezik. Vegyen részt a versenyen, és élvezze a csodás útvonalat, amely a Hősök teréről indul, és a belvároson, az Andrássy úton át a Lánchídon keresztül vezet. A verseny utáni regenerálódás a program része – legjobb, ha ezt wellness-szállodáink valamelyikében ejti meg.

Mesterségek Ünnepe

A Mesterségek Ünnepét a Budavári Palotában rendezik meg minden év augusztusában. A rendezvény központjában a magyar kultúra, a népművészet és a népi mesterségek állnak. A műhelyekben a legismertebb magyar mesteremberek és kézművesek mutatják be munkáikat, műveiket és adják át tudásukat. Tanuljon meg hímezni, fazekaskodni, szőni, kovácsolni vagy faragni! A forgatag zenei hátterét népzenészek biztosítják.

Nemzetközi Cirkuszfesztivál

26.08.2019 - 26.08.2019

Ha szereti a cirkuszt, látogasson el januárban a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra, ahol a legkiemelkedőbb nemzetközi cirkuszművészek adják elő mutatványaikat. Készüljön fel: akrobaták, tűznyelők, bohócok és zsonglőrök biztosítják a legmagasabb minőségű szórakozást. A fesztiválnak hagyományosan a Fővárosi Nagycirkusz épülete ad helyet, ahol egész évben elbűvölő programok várják a közönséget. A Fővárosi Nagycirkuszba nem csak a fesztivál alatt érdemes ellátogatni. 

Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Budapesti Tavaszi Fesztivál kötelező program az opera, a színház és a komolyzene kedvelői számára. A fesztivál 30 helyszínén mintegy 200 esemény – komolyzenei koncertek és templomi hangversenyek, operák, operettek, színházi és táncelőadások – várja a közönséget. Ezen kívül dzsessz- és népzenei koncertek, filmvetítések és különböző kiállítások is tarkítják a programot.

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Októberben 30 ország filmjei csalogatják Budapest mozijaiba a közönséget. A kínálat maximálisan elkényezteti a látogatót, a program olyan gazdag, hogy gyakorlatilag lehetetlen mindent végignézni.

Sörfesztivál

26.08.2019 - 26.08.2019

Június közepén patakokban folyik a sör Budapesten. Az évente megrendezésre kerülő Sörfesztiválon hozzávetőleg 250 fajta sört kóstolhatnak meg a látogatók.

Budapesti Nyári Fesztivál

Az éves rendszerességgel megrendezett Budapesti Nyári Fesztivál Magyarország leghosszabb és a legszínesebb kulturális fesztiválja. A június elejétől augusztus közepéig tartó fesztivál a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadokon várja a közönséget. A program színjátékokat, musicaleket, táncelőadásokat, gyerekprogramokat és különböző zenei műfajú koncerteket kínál. 

Nyári esték a Károlyi-kertben

A Károlyi-palota udvarának lombsátora különleges hangulatot kölcsönöz a nyáresti programoknak. Péntekenként és szombatonként komolyzenei koncerteket, tánc- és színházi előadásokat láthatnak az érdeklődők. A közelben található kávézók, pici bárok és a teaház kulináris élvezetekre csábítják a hangulatos esték szerelmeseit.

Sziget Fesztivál

A méltán híres Sziget Fesztivál jelentősége jóval túlnyúlik Magyarország határain. A világ egyik legnagyobb, számos nemzetközi hírességet – Pinktől Prince-ig – és különböző zenei stílusokat – a hard rocktól a dzsesszig – felvonultató zenei fesztiválján minden zenekedvelő megkapja, ami a pénzéért jár. Az 1993-tól minden augusztusban megrendezésre kerülő fesztivált Budapest három szigete közül a legészakibb fekvésűn, az Óbudai-szigeten tartják. A Sziget a szuperlatívuszok fesztiválja: 

  • több mint 60 színpad
  • több mint 1000 esemény
  • mintegy 400 000 látogató

A Sziget egy héten keresztül a zenétől és a látogatók táncától vibrál. Szabadtéri mozi, színházi előadások, tetováló- és piercingszalonok, valamint büféstandok biztosítják a koncerteken kívüli szórakozást és felfrissülést.

Karácsonyi vásár

A hangulatos karácsonyi vásárok a csodálatosan díszített standjaikkal nem csak a gyerekek szemében gyújtanak szikrát. A vásárokon natúr- és kézműves termékeket, valamint különböző finomságokat – forralt bort, rétest, kürtőskalácsot és lángost – kínálnak. Az élményt kiállítások és különböző kulturális és zenei események teszik teljessé. Egy jó korcsolyázás a jégpályán, majd egy finom kolbász a vásárban – a Budapesti Karácsonyi Vásár kihagyhatatlan programpontjai.

Szilveszter

A magyarok szeretnek mulatni – ez szilveszter éjszakáján különösen érvényes. Legye szó zenés-táncos rendezvényről, négyfogásos vacsoráról, komolyzenei koncertről, operáról vagy kötetlen bulizásról valamelyik kiváló klubban, az év utolsó napja garantáltan jó hangulatban telik. Ilyenkor természetesen az éjféli tűzijáték sem maradhat el! Újév előestéjén a robbanó tűzgolyók színes fénybe öltöztetik a Vörösmarty teret, a Nyugati teret és az Oktogont. Legegyszerűbb lefoglalni egy szilveszteri csomagot valamelyik szállodánkban.

Újévi koncert

Újév napján különleges zenei élmény várja a Művészetek Palotájába (Müpa) látogatókat, ahol 2008-tól tartanak újévi koncerteket. Kezdje az új évet Haydn „A Teremtés” című művével ebben az építészetileg is elbűvölő épületben. A koncert csak este kezdődik, így előtte elegendő ideje van kipihennie magát még akkor is, ha a szilveszterestét hatalmas lelkesedéssel ünnepelte. Pihentesse testét és lelkét a kiválasztott wellnesshotel termálvizében. Vegye igénybe a számos wellness- és gyógyfürdői kezelés valamelyikét, és élvezze a nyugalmat. 

Fedezze fel Budapestet

Bármikor, ha Budapesten tölt néhány napot, tájékozódjon az aktuális programokról.

Itt érdemes részévé válni a történéseknek.

Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials