Legjobb ár garancia i
Válasszon szállodáink közül, kérjen ajánlatot, vagy foglaljon közvetlenül online.
Grand Margaret Island

Világörökségi helyszín és egy pezsgő, modern nagyváros

Budapesten mindent megtalál: hagyomány és kultúra, sport, szórakozás és vidám hangulat

Mi lehetne vonzóbb, mint egy városnézésekkel kombinált wellnesspihenés vagy gyógyüdülés? Főképp ha a wellnesshotel egy látnivalókkal teli nyüzsgő nagyváros közepén található. Előfordul, hogy a kulturális, sport- és szórakozási kínálat olyan sokszínű, hogy azt szinte lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Budapest a hagyományok és a modernitás városa, a világ egyik leggyönyörűbb fővárosa. Egy olyan európai nagyváros, ahol az élmények változatossága garantált.

Viharos történelem

A mai Budapest helyén már a kőkorszakban emberi település állt. Később a rómaiak használták a települést, amelyet Aquincumnak neveztek, és Pannónia provincia központjaként működött. Az ötödik században a hunok vezére, Attila itt alapította meg birodalmát. Az elkövetkező évszázadokban a terület többször váltott gazdát: avarok, magyarok, majd a törökök kezére került. Végül 1686-ban Lotaringiai Károly visszaszerezte a törököktől Óbudát, Budát és Pestet a Habsburgok számára. Az Osztrák–Magyar Monarchia alatt a város gyors fejlődésnek indult, ekkor vált a kontinens egyik legfontosabb nagyvárosává.

1896-ban itt nyitották meg a kontinens első földalatti vasútját. A második világháború után Budapest eltűnt a vasfüggöny mögött, innen 1989-ben nyitott ismét a nyugati világ felé.

Ma a kétmilliós Budapest Európa egyik legfelkapottabb, egyre népszerűbb úti célja. Ez nem véletlenül van így: Budapest rengeteg látnivalót kínál – ez egy gazdag kultúrájú történelmi nagyváros, ahol a sportot és szórakozást keresők sem szenvednek hiányt. Nem utolsósorban pedig Budapest rengeteg termálforrásával a fürdők városa is!

Látnivalók Budapesten


Budapestre mindenképpen érdemes ellátogatni.
Néhány ötlet és iránymutatás a legfontosabb látnivalókkal kapcsolatban:

Látogassa meg Budapestet

Használja ki budapesti tartózkodását és látogassa meg a város néhány nevezetességét.

Kérdése van? Szállodai személyzetünk örömmel válaszol kérdéseire, sőt néhány bennfentes tippel is ellátja.

Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials