Legjobb ár garancia i
Válasszon szállodáink közül, kérjen ajánlatot, vagy foglaljon közvetlenül online.
Grand Margaret Island

Budapest – a fürdők fővárosa

Budapest a wellness és gyógyfürdők szerelmeseinek paradicsoma

Engedje el magát, és hagyja, hogy a város különleges termálfürdői elbűvöljék. Budapest tulajdonképpen Európa legnagyobb fürdővárosa. Itt több mint 120 forrásából naponta több mint 30 000 köbméter meleg gyógyvíz tör elő. A városban összesen 21 fürdő, ebből 15 gyógyfürdő áll a vendégek rendelkezésére. A wellnessen és fürdőzésen kívül Budapest rengeteg egyéb látványosságot és programot is kínál:

  • lenyűgöző építészeti alkotások, érdekes látványosságok,
  • pezsgő kulturális élet, kifinomult kávéházi kultúra,
  • gyönyörű táj,
  • sport- és szórakozási lehetőségek széles választéka.

Már a rómaiak is tisztában voltak vele, hogyan használják ki az itt található termálforrások gyógyhatását. A keleti típusú fürdőt a törökök hozták, de Budapest mint fürdőváros a 19. század végére, a 20. század elejére érte el virágkorát. Az eddig aránylag egyszerű fürdők monumentális, reprezentatív látványosságokká alakultak, ill. ebben az időszakban építették át azokat. A leghíresebbek és legrégebbi gyógyfürdők Budapest budai oldalán találhatóak. 

A budapesti fürdők

A budapesti fürdők megérnek egy látogatást

Budapesten a termálfürdőket különböző források táplálják, ezért a legkülönbözőbb panaszok és betegségek gyógyítására használhatóak. Mindegyik fürdőnek megvan a saját hangulata, története és egyedi szokásai. A leghíresebb és legjelentősebb termál hotelek Budapesten az alábbiak: 

Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

Az Art Nouveau stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Uszoda Budapest talán legközismertebb fürdője. Az évszázados hagyományokra visszatekintő fürdő a régi Danubius Hotel Gellért mellett, a város szívében található. A Gellért-hegy vizét már a 13. században is használták. A Gellért fürdő 1918-ben épült. A tágas belső és külső terekkel ellátott objektumban található a világ legrégebbi hullámmedencéje. A különböző úszó- és termálvizes medencék mellett gőzfürdőt is kínál. A terápiás kezelések széles választéka messze földön ismert és nagyra értékelt. 

Széchenyi gyógyfürdő

A budapesti fürdők közül a legmelegebb vizű Széchenyi fürdőt tápláló 75°C-os termálforrást csak 1879-ben fedezték fel. A pesti oldalon található termálfürdő Európa egyik legnagyobb nyilvános fürdője. A Széchenyi Wellnes Hotel Budapest különböző hőmérsékletű kültéri és beltéri medencéket, két szaunát, gőzfürdőt és max. 55°C hőmérsékletű gőzkamrákat kínál. A fürdőben ezen kívül gyógytornára, fizioterápiás kezelésre, iszapkezelésre és egy sor más egyéb gyógy- és wellness kezelésre is lehetőség nyílik.

Rudas gyógyfürdő

A Rudas gyógyfürdő 1550-től áll a Duna partján. A törökök által Budapest területén épített fürdők közül ez a legrégebbi és talán a leggyönyörűbb. Fő medencéje felett kupola található, amit nyolc, vörös márványból készült oszlop tart. A sarkokban négy kisebb medence helyezkedik el különböző hőmérsékletű vizekkel. Nyolcszögletes alakjával a középső medence önmagában is egyedülálló. A Rudas gyógyfürdő minden szempontból egyedi, pl. 2006-ig csak férfiak látogathatták. Azóta a férfiak és nők külön fürdenek a hét egyes napjain. Ezen kívül a Rudas pénteken és szombaton hajnali 4-ig nyitva tart.

Király Gyógyfürdő

A több mint 400 éves Király Gyógyfürdő Arszlán (jelentése: oroszlán) budai pasa és utóda, Szokoli Musztafa uralkodása alatt épült. A többi budapesti fürdővel ellentétben nincs saját természetes meleg vizes forrása. A Király fürdőt a Lukács fürdő forrásai látják el meleg vízzel. Ennek hátterében az áll, hogy a törökök az erőd falain belül is építettek egy termálvizes fürdőt, hogy még ostrom alatt se kelljen arról lemondaniuk. Buda a Habsburgok általi visszaszerzését követően a fürdő üzemeltetését a Király család vette át. Az épület eredeti török jellegét – ugyanúgy, mint a Rudas fürdő – a Király Gyógyfürdő is nagymértékben megőrizte. 

Lukács gyógyfürdő

A Lukács gyógyfürdő vizeiről azt tartják, hogy Budapest leghatékonyabban gyógyító vizei közé tartoznak. A mai Lukács fürdő környékén a 12. században betegápolással foglalkozó (ispotályos) johannita lovagok, telepedtek le. Később a máltai lovagrendekhez került a terület, akik kolostoraik mellé fürdőt is építettek. A nemzetközileg is elismert gyógyfürdő hírét igazolja, hogy a vendégek a sikeres gyógykúrát követően márvány hálatáblákat helyeztek el a fürdő udvarának (amit szintén érdemes megtekinteni) falán. 

A Margitsziget gyógyvizei

A Budapest szívében található Margitsziget – azon kívül, hogy a főváros legismertebb szigete – saját termálforrásokkal rendelkezik, valamint karbantartott parkjainak köszönhetően speciális rekreációs övezetként is működik a városlakók számára. Az Ensana Health Spa szállodák, a Thermal Margaret Island és a Grand Margaret Island szállodáink a korábban itt álló Margit fürdő helyén épültek. A szállodák fürdőrészlegeiben használt gyógyvíz a sziget három természetes gyógyforrásából származik. Szállodáinkban gyógy- és wellnesskezelések, gőzfürdők, jacuzzik, szaunák és aromakabinok várják a vendégeket. 

Jó közérzet és egészség

Magyarország – azon belül is elsősorban Budapest – gyógy-, wellness- vagy rekreációs üdülés szempontjából elsőrangú választás. A lehetőségek széles választéka bármilyen ízlést kielégít, a számtalan gyógyforrás különböző hatásai pedig garantálják a gyógyulást, a jó közérzetet és az egészséges, kellemes időtöltést. 

Tekintse végig kínálatunkat – meg fog lepődni, mi minden vár Önre!

Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials