Garanția celui mai bun tarif i
Alegeți hotelul dvs. și trimiteți direct o solicitare fără caracter obligatoriu sau rezervați .
Bradet

Sejururi pentru tratamente, relaxare și activități sportive

Faceți drumeții, schi și descoperiți frumusețea naturală a stațiunii Sovata

Permiteți peisajului superb din această zonă să vă ducă departe atunci când alegeți să faceți drumeții, să vă plimbați, să patinați și să schiați în timpul vacanței dvs. axate pe starea dvs. de sănătate și când alegeți să explorați regiunea.

Trasee pentru drumeții

Frumusețea sălbatică care înconjoară Sovata este irezistibilă. Veți simți dorința de a porni la drum pentru a explora împrejurimile. Drumețiile lungi sau scurte sunt obligatorii. Pădurile dense, luncile verzi, dealurile și munții, cerul albastru și aerul proaspăt sunt un remediu pentru trup și suflet. Bucurați-vă de câteva ore de mișcare și relaxare în acest mediu idilic.

O plimbare pe Drumul Sării

În apropierea hotelurilor noastre, un traseu modern trece printr-un peisaj pitoresc cu păduri. în jurul lacurilor cu apă sărată și al munților de sare. Traseul de 6 km vă duce mai aproape de câteva lacuri sărate și dulci, vârfuri de sare și păduri dense, ideale pentru jogging, mers nordic sau doar pentru o plimbare revigorantă.

Trasee de drumeții

Vă doriți o drumeție care este puțin mai solicitantă? Atunci, urcați pe „vârfurile” colinelor din jurul localității Sovata:

  • Cireşelu (912 metri)
  • Capela (720 metri)
  • Bechiş (1079 metri)

Sovata este punctul perfect de pornire pentru trasee de drumeții care vă apropie de natură. Bucurați-vă de drumeții revigorante în acest peisaj încântător.

visitsovata.ro

Pescuit și plimbări cu barca pe Lacul Tivoli

Lacul Tivoli este un lac cu apă dulce în care puteți pescui și vă puteți bucura de plimbări cu barca. 

Parcul de aventură Sovata

În imediata apropiere a Lacului Tivoli, veți găsi parcul de aventură „Adrenalin Plus”. Aici, copiii și adulții își pot testa curajul și dexteritatea. Grădina cu frânghii include 42 de elemente diferite, inclusiv un traseu cu o lungime de 400 m peste Lacul Tivoli. Doriți să adăugați puțină adrenalină vacanței dvs. la un centru balnear? Atunci, vizitați acest parc de aventură.

visitsovata.ro

Lacul Aluniș

Lacul Ursu se varsă în Lacul Aluniș, ale cărui conținut de sare și proprietăți helioterme sunt astfel mai reduse. O plimbare de-a lungul Lacului Aluniș este binevenită pentru calmul pe care-l inspiră. Bucurați-vă de o pauză de cafea lângă lac și de verdele arborilor încântători și culoarea verde a apei.

visitsovata.ro

Plimbare la Lacurile Roșu și Verde

Oxidul de fier îi conferă lacului culoarea sa roșie. Se află în apropierea Lacului Verde în care se varsă Lacul Ursu, la fel ca în cazul Lacului Roșu. Bucurați-vă de o plimbare până la ambele lacuri și nu ratați muntele de sare din spatele lor. Este o priveliște unică.

Baia cu nămol de la Lacul Mierlei

Al doilea cel mai mare lac din Sovata a fost creat în anii 1950 și este cel mai nou lac cu apă sărată din stațiune. Are o adâncime medie de 1,7 metri și, prin urmare, are o consistență relativ asemănătoare nămolului. Aici obișnuiau să trăiască mulți șerpi. Între timp, lacul a început să fie folosit de oameni pentru înot.

Pescuitul în Lacul Paraschiva

Acest lac cu apă dulce este dedicat pescuitului. Banca naturală și pontonul din lemn sunt perfecte pentru ore plăcute la pescuit.

Ferma Amenus

Ferma Amenus este un loc excelent pentru copii. Faceți cunoștință cu numeroase animale domestice diferite.

Schi și snowboarding în Sovata

Sovata nu este doar o stațiune balneară populară – este și o destinație perfectă pentru sporturile de iarnă. Sunt disponibile trei lifturi și două pârtii de schi. Copiii și schiorii și snowboarderii cu experiență cu siguranță vor găsi ceva pe gustul lor.

Salina Praid

Praid este o localitate situată in centrul Transilvaniei, la doar 10 km de la Sovata. Aici puteți găsi una dintre cele mai faimoase saline din România. Salina Praid are un micorclimat unic cu temperaturi relativ constante, între 14-16 C° și un aer puternic ionizat. Datorită acestuia, este o locație foarte eficientă în tratarea infecțiilor respiratorii, al astmei și bronșitei cronice. Pentru a fi mai primitor, salina dispune de spații de recreere, locuri de joacă pentru copii, restaurant, biserică dar și un muzeu.

salinapraid.ro

Vizitați castelul Rhédey

În timpul reformării protestante din secolul XVI, aici exista un castel care a fost extins în secolul al XVII-lea de către familia Rhédey. Forma originală a castelului a fost bine conservată. Vizitați-l și descoperiți cum se desfășura viața în secolul al XVII-lea în interiorul zidurilor castelului.

Safari cu autovehicule de teren

Mergeți într-un safari cu un autovehicul de teren și descoperiți peisajul și animalele locale cu aceste foste vehicule militare. Bucurați-vă de o călătorie pe teren accidentat în munți și realizați fotografii cu urșii bruni din zonă.

Plimbare cu balonul cu aer cald

În timpul Festivalului Afinelor din Câmpul Cetății bucurați-vă de priveliștea din regiunea Szekely, dintr-un balon cu aer cald care traversează zona la o înălțime impresionantă.  Urcați în balon, faceți poze și luați o pauză de la viața de zi cu zi preț de câteva ore.

Calea ferată cu ecartament îngust Sovata-Câmpu Cetăţii

Bucurați-vă de o călătorie încântătoare cu trenul ce traversează calea ferată veche cu ecartament îngust. Această cale ferată, al cărui traseu șerpuitor impune o viteză maximă de 35 km pe oră, oferă o călătorie turistică pe o distanță de 14 km. Pentru ca această călătorie să fie și mai confortabilă, în ultimul vagon se servesc băuturi.

Casa fluturilor din Praid

Vizitați casa fluturilor din Praid și admirați sutele de specii diferite de fluturi crescuți aici.

Excursie până la Sighișoara

Sighișoara sau Schäßburg, așa cum era cunoscut în rândul sașilor din Transilvania, este un punct de atracție pentru turiști. Centrul medieval al orașului a fost înregistrat pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. O plimbare pe aleile pitorești vă va duce înapoi în timp și vă va oferi o idee despre cum se derula viața oamenilor în vremuri de demult. Vizitați faimosul Turn cu ceas, Casa lui Dracula și Biserica din deal. Urcați treptele acoperite și vizitați cimitirul german.

romaniatourism.com

Excursie de zi la Corund

Corund se află în centrul tradiției maghiare a olăritului din Transilvania. Aproape fiecare familie creează obiecte din ceramică în mod tradițional. Vizitați atelierele și admirați ceramica plină de culoare. Farfuriile sau vazele pictate sunt cadouri perfecte pentru persoanele dragi de acasă. Veți găsi aici și coșuri împletite și pulovere din lână. Pălăriile, sacoșele și scaunele cu trei picioare produse aici sunt, de asemenea, unice.

Călătoriți înapoi în timp într-o căruță trasă de cai

Bucurați-vă de o călătorie într-o căruță trasă de căi prin Corund în timpul verii și într-o sanie, în timpul iernii, și descoperiți viața din Corund la pas de cal.

Mențineți-vă activi și în formă

Îmbunătățiți-vă tratamentele balneare în Sovata cu un program de activități care vă mențin activ și petreceți un sejur de neuitat axat pe sănătate și wellness în această stațiune superbă.

vizualizate recent
Hotels
Packages & Specials