Garanția celui mai bun tarif i
Alegeți hotelul dvs. și trimiteți direct o solicitare fără caracter obligatoriu sau rezervați .
Bradet

Resursele naturale din Sovata

Apă sărată și nămol terapeutic antibacterian

Cu milioane de ani în urmă, locul actual pe care se află Sovata a fost o lagună în care ajungea sarea din mare. Lacul Ursu, cu o suprafață de aproape cinci hectare, s-a format în secolul al XIX-lea, odată cu prăbușirea unei doline.

Acesta este singurul lac helioterm din Europa și este caracterizat de straturi de apă sărată cu diferite densități și temperaturi, care captează și înmagazinează căldura soarelui.

În timpul verii, temperatura apei la suprafață este între 20-25 °C, iar la o adâncime de doi metri între 35-40 °C, ceea ce o face perfectă pentru a pluti și a vă relaxa complet în mijlocul frumuseților naturale înconjurătoare.

Apă sărată

„Marea Moartă a Transilvaniei”

Nivelurile neobișnuit de ridicate de sare ale apei lacului fac ca înotul (și chiar doar plutitul) să fie un mod plăcut de a elibera tensiunea corpului. Combinația dintre căldura soarelui și apa sărată menține temperatura la suprafață între 20-25 de grade Celsius, ajungând până la 35-40 de grade în straturile mai adânci.

Concentrația mare de sare conferă apei proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii pentru tratarea infecțiilor, problemelor de mobilitate și afecțiunilor respiratorii prin intermediul terapiilor cu inhalații. Acest lucru face ca spa-ul din Sovata să fie cea mai bună locație pentru un spa medical în România.

Nămol sărat

Nămol din Lacul Ursu

Nămolul este colectat din Lacul Ursu, numit astfel pentru că forma sa seamănă cu cea a unei blăni de urs. Este renumit pentru tratamentul afecțiunilor ginecologice. Când este inserat ca tampon, se obțin rezultate excelente în tratarea infertilității, simptomelor menstruale și ale menopauzei și în refacerea țesuturilor după intervenții chirurgicale ginecologice. Acest nămol sărat bogat în resurse cu efect curativ garantează tuturor oaspeților o experiență unică care se concentrează pe bunăstarea și sănătatea fiecărui oaspete.

vizualizate recent
Hotels
Packages & Specials