Legjobb ár garancia i
Válasszon szállodáink közül, kérjen ajánlatot, vagy foglaljon közvetlenül online.
Sovata

Szováta természetes gyógyforrásai

Sós víz és antibakteriális gyógyiszap

Sok millió évvel ezelőtt Szováta jelenlegi helyén egy lagúna volt, amelybe a tenger sót mosott. Amikor a 19. század második felében beszakadt egy dolina, létrejött a közel öt hektáros Medve-tó

Ez Európa egyetlen heliotermikus tava, amelynek vizében a napfény melegét rabul ejtő sórétegek különböző sűrűségben vannak jelen.

Nyáron a felszíni vízhőmérséklet 20-25 °C, de 2 méteres mélységben már 35-40 °C között van, ami tökéletes élményt nyújt, miközben az ember a tóban lebeg, és a gyönyörű természeti környezetet csodálva relaxál.

Sós víz

„Erdély Holt-tengere”

A tó szokatlanul magas nátrium-klorid-tartalma az úszást vagy akár a lebegést rendkívül élvezetessé teszi, és elősegíti a testi feszültségek oldását. A meleg napsütés és az ásványi anyagokban gazdag víz a vízfelszín hőmérsékletét 20-25 Celsius fok között tartja, de a mélyebb rétegek akár 35-40 fokosra is felmelegednek.

Magas sótartalmának köszönhetően a víz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, így különösen alkalmas fertőzések, mozgásszervi és légzőszervi problémák inhaláció útján történő kezelésére.

Sós iszap

A Medve-tó iszapja

A kezelésekhez használt iszapot a Medve-tóból (Lacu Ursu) gyűjtik, amely nevét az alakjáról kapta, ami egy kiterített medvebőrre hasonlít. Hírnevét pedig azért érdemelte ki, mert a vízzel sikeresen kezelhetők különböző nőgyógyászati betegségek. Tampon formájában alkalmazva kiváló eredmények születnek a meddőség megszüntetésében, valamint nőgyógyászati műtétek utáni menstruációs és a menopauzás tünetek kezelésében.

Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials