Marienbad természetes szénsavat tartalmazó ásványfürdői

Balneoterápia, Termálvizes és ásványfürdők

Mi is az a természetes szénsavat tartalmazó ásványfürdő?
Ez egy egyedi kezelés, amelyet kizárólag Marienbad fürdővárosában biztosítanak, helyben, a talajból a felszínre törő, természetes szénsavat tartalmazó ásványvizek felhasználásával. Az oldott gáznemű szén-dioxidot tartalmazó ásványvizet 32-34 °C közötti hőmérsékletre melegítjük a lehető legtöbb szén-dioxid megtartása és a fürdő megfelelő hőmérsékletének biztosítása érdekében. A melegítést követően az ásványvíz egy külön kádba folyik. A szén-dioxid a bőrön fejti ki pezsgő hatását, pihentető, csiklandozó érzést keltve, és a víz alá merült bőr kipirosodását előidézve. A fürdőt követően a testet pihentető hatású, száraz lepedőbe csavarják, hogy a kezelés a lehető leghatásosabb legyen.

Hogyan hat a természetes szénsavat tartalmazó ásványfürdő?
A gáz a bőrön keresztül felszívódik a testünkbe, ahol kitágítja a véredénykéket, ezáltal csökkentve a vérnyomást és javítva a szívműködést. A fájdalom és a hideg érzését is csökkenti, így egy idő után kellemes meleget érezhet a fürdőben, annak ellenére, hogy a kezelés elején viszonylag hideg érzet tapasztalható. Ha a páciens több kezelésen vesz részt, az jobb vérkeringést eredményez a test egészében, ezzel javítja az összes belső szerv (a szív, a vese és a reproduktív szervek) működését, valamint csökkenti az izmok és ízületek merevségét és fájdalmát. Ezenkívül a szénsavas fürdő enyhíti a stresszt és a szorongást. 

Ásványvízfürdő VII. Edward királyi kabinjában

A XIX. század végén épített királyi luxuskabinban, amely VII. Edward király kezelőhelyisége volt, és a mai napig működik, Ön is élvezheti a kellemes szénsavas fürdő előnyeit.

Ásványi fürdő adalékokkal

Ennél a kezelésnél a vízhez gyógynövénykivonatokat vagy illóolajokat adunk. A felhasznált gyógynövénykivonatok a következők lehetnek: csalán, amely puhítja a bőrt és enyhítheti az ekcéma tüneteit; kamilla, amely gyulladásgátló hatású és felgyorsítja a sebgyógyulást; mezei zsurló hátfájásra és fájó ízületekre; tölgyfakéreg bőrirritáció enyhítésére. Választhat illóolajat is, például: levendula, citromfű, vadvirágok, citrom, narancs. 

Másik kedvelt adalék a tőzegkivonat, amely hozzájárul az izmok túlterheltségének enyhítéséhez, az izmok és a csontrendszer degeneratív folyamatainak (azaz az artrózisnak és a reumatikus betegségeknek) a leküzdéséhez, valamint hatékonyan alkalmazható ízületi, gerinc- és izomfájdalmak ellen. Sőt, mivel aktív szerves összetevőkben gazdag anyag, gyógyítja az ekcémát, az aknét és más gyulladásos bőrbetegségeket. Nem alkalmazhatja a tőzegkivonatot, ha Önnél az alábbi állapotok bármelyike fennáll vagy fennállt: rosszindulatú daganatok és véralvadási rendellenességek (a közelmúltban vagy régebben), patológiás méhnyakrák-szűrés (citológia).

Ezt a fürdőt a gyógyfürdő orvosával történt konzultációt követően gyermekek is igénybe vehetik.

Ásványi fürdő Holt-tengeri sóval

A világhírű Holt-tenger gyógyító sóit adjuk a szénsavas ásványvízhez, hogy fokozzuk azok gyulladáscsökkentő és anti-allergén hatását, valamint hogy javítsuk a pikkelysömörös bőr állapotát.

Ezt a fürdőt a gyógyfürdő orvosával történt konzultációt követően gyermekek is igénybe vehetik.

Ásványi fürdő párok számára

Ezt a fényűző kezelést egy történelmi fürdőkabinban kínáljuk, két különálló káddal. A történelmi időket idéző csempék eredetiek, 1896-ból származnak.

Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials