Természetes CO2 „Mária-gáz” fürdő

Balneoterápia, Karboxiterápia

A marienbadi gyógyszálló jellegzetes, saját kezelése, amelyhez a földből természetesen feltörő szén-dioxid gázt – a „Mária-gázt” – alkalmazzák, amelyet már az elmúlt 200 évben is gyógyításra használtak. Ez a gáz vulkanikus eredetű, és 99,7% szén-dioxidot tartalmaz. A kezelés alatt Ön egy privát kabinban, részben felöltözve, kényelmesen fekszik egy ágyon, testét egy nagy műanyag zsák burkolja be, amely a mellkas körül le van zárva. A zsákba gáz-halmazállapotú szén-dioxidot pumpálnak, amitől a zsák lassan felfújódik. A gáz a ruhákon és a bőrön keresztül áthatolva a testbe jut. A szén-dioxid kitágítja az ereket, ezáltal serkenti a vérkeringést, valamint csökkenti a pulzust és a vérnyomást. Gyulladáscsökkentő hatású, felgyorsítja a sebgyógyulást, és pozitív hatást gyakorol a veseműködésre. A CO2 emellett elősegíti az úgynevezett szexhormonok, a tesztoszteron és az ösztradiol termelését, ezért ajánlott a szexuális élet javítására és nőknél a menopauza tüneteinek enyhítésére. Végül, de nem utolsósorban serkenti a szövetanyagcserét, ezáltal támogatja a sejtek regenerálódását, és lelassítja a természetes öregedési folyamatot. Ezt a kezelést gyerekek is igénybe vehetik Marienbad minden gyógyszállójában. Az ő esetükben a kezeléshez kisebb műanyag zsákot használnak. 

Beutaló: felnőttek számára nem, gyermekek számára szükséges

Ajánlott a következőre:

Mozgásszervi megbetegedések, balesetek, sérülések és műtétek utáni rehabilitáció, stressz, fáradtság, vese- és húgyúti betegségek, anyagcserezavarok (pl. diabetes mellitus), szív- és keringési betegségek, stressz okozta inkontinencia, nyílt sebbel járó bőrbetegségek (pl. lábfekélyek), meddőség és nőgyógyászati problémák, egyes neurológiai, valamint onkológiai betegségek.

Nem alkalmazható az alábbi esetekben:

Fertőző betegségek, láz, akut gyulladás, epilepszia, akut trombózis, súlyos szívelégtelenség, súlyos légszomj, inkontinencia, terhesség, pszichózis, alkohol- vagy kábítószer-fogyasztás, gyógyíthatatlan rosszindulatú daganatok.

treatment.indications.note
Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials