Legjobb ár garancia i
Válasszon szállodáink közül, kérjen ajánlatot, vagy foglaljon közvetlenül online.
Thermal Aqua

 Események színes kavalkádja

Fedezze fel Hévíz fürdőváros és wellnessközpont gazdag kulturális ajánlatát

Általános nézet, hogy Hévízen minden a gyógyforrás körül forog. Ez azonban nem teljesen fedi a valóságot! Hévíz nem csak wellness-szállók széles választékát kínáló fürdőközpont, hanem a kultúra és a fesztiválok városa is. Itt az egész évben a legmagasabb színvonalú művészeti és kulturális eseményekkel várják Önt. Kombinálja wellness- vagy gyógyüdülését fesztivál- vagy koncertlátogatással, és hajtsa álomra fejét kellemes élményektől feltöltődve.

Események Hévízen 

Összeállítottunk egy válogatást a legfontosabb eseményekből:

Farsangi forgatag

Hévíz minden évben két napig karneváli lázban ég. A programban karneváli felvonulás, farsangi fánksütő verseny, jégdisco, népi hagyományok felelevenítése – pl. a télűző Kiszebábu égetése – szerepel.

Boldog békeidők Hévíze

A rendezvény Hévíz „virágkorát” idézi. Hévíz az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legszebb fürdővárosának számított. A rendezvény alatt az 1860-as évektől az 1930-as évekig terjedő időszakot felidéző kosztümök, zene, tánc és régi kerékpárok repítik a látogatót a császári és királyi idők hangulatába.

Húsvéti fesztivál

A hévízi húsvéti fesztiválon a magyar népművészet neves mesterei mutatják be a húsvéti ünnepkör helyi népszokásait, tradícióit. A fesztivál kézműves vásárral, hagyományos húsvéti étkekkel és sok-sok folklórral várja a látogatókat.

Flavius Nap

Egregyen, a bornegyedben minden áprilisban a város római múltjára emlékeznek. A római kori villa romjain kívül gladiátorjátékok, tógás felvonulások, római kori hajviseletek, régi társasjátékok, utcazenészek és bolhapiac, de természetesen a felszolgált ételek és italok is a római kort idézik.

Pünkösdi fesztivál

A pünkösdi fesztivál sokszínű, vidám programmal várja a vendégeket. A fesztivál hagyományos programpontja a pünkösdi király és királyné választása.

Angyalok és Csavargók rendezvénysorozat

Június végén Hévíz központjában három napon keresztül kínál színes programokat a látogatók számára az Angyalok és Csavargók rendezvénysorozat. Country, pop, dixieland, gitár- és harmonikazene, rezesbandák, népzene, dzsessz – itt kedvére válogathat a zenei kínálatból. Ezen kívül mutatványosok, élő szobrok, akrobaták, gólyalábasok, festők, karikatúra rajzolók, utcazenészek adják elő tudományukat.
Élvezze az Angyalok és Csavargók rendezvénysorozat alatt a város különböző pontjain zajló események lenyűgöző forgatagát.
 

Ízek, táncok, jó szomszédok

Ennek a júliusi fesztiválnak a középpontjában a határtalan vendégszeretet áll. A fesztivál a magyar és a környező népek népzenéjét és konyhaművészetét ünnepli. A rendezvényről nem hiányozhat a kézműves vásár sem.

Nosztalgia Hétvége

Az augusztusi Nosztalgia Hétvégén kamarazenészek és zongoristák játéka tölti be Hévíz központját. Keringő és gyertyafény – élvezze a nosztalgikus hangulatot a kávézók és vendéglők teraszán.

Hévízi Borünnep

Az augusztusi Hévízi Borünnepre érkező látogatókat egyedülálló kulturális és gasztronómiai élmény várja. A helyi borászokon kívül más híres magyarországi borvidékek borászai is bemutatkoznak legjobb boraikkal. A borkedvelők a Festetics téri „Bor utcában”, évszázados platánfák alatt, kellemes környezetben élvezhetik a nemes nedűk széles választékát.

Egregyi Szüret

A szeptemberi egregyi szüretfesztivál célja a szüreti hagyományok megőrzése, életben tartása. Teljen öröme a magyar népművészetben, népzenében és persze a magyar borokban.

Márton-napi családi fesztivál

A hévízi Márton-napi családi fesztivál remek programokat kínál a család minden tagja számára. Kézműves foglalkozások, Márton-napi felvonulás, forralt bor és tea – csak néhány érdekesség a programkínálatból.

Orgonakoncertek, jazzpéntek, folklór

Hévízen a nagyobb templomok orgonakoncertekre várják a közönséget, míg a városháza dísztermében péntekenként dzsessz szól, csütörtökönként a Deák téren pedig folklórprogramokon vehet részt. Nézze át az aktuális programkínálatot, és válassza ki az Önnek leginkább kedvére való eseményeket.

Partizás és éjszakai élet a Balatonon

Ha egyszer parti, akkor tartson hajnalig? Hévíz mindössze 6 kilométerre van a Balatontól, ahol az éjszakai élet különösen magas hőfokon izzik. Klubok, bulihajók, különböző típusú események széles választéka – itt mindent megtalál. Kalandra fel!

Ne maradjon ki semmiből!

A Hévízen és környékén zajló kulturális és egyéb programok a gyógy- vagy wellnessüdülését feledhetetlen élménnyé varázsolják.

Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials