Legjobb ár garancia i
Válasszon szállodáink közül, kérjen ajánlatot, vagy foglaljon közvetlenül online.
Thermal Aqua

Hévíz – 2000 év fürdőtörténelem

Fürdőoázis a Balaton közelében

Hévíz, a történelmi fürdőváros mindössze 6 kilométerre fekszik a Balatontól. A hévízi gyógyforrás vizét már a rómaiak is nagyra értékelték, ezért a helyet gyógyfürdővé alakították. Hévíz ma gyógytavával nemzetközi hírű gyógyfürdőközpont, Magyarország egyik legjelentősebb fürdővárosa. Hévíz a gyógyfürdő-vendégek kedvelt célállomása, de gyerekes családok számára is remek élményeket nyújt. Ideális választás, ha gyógyfürdőkúrát, gyógy- vagy wellnessnyaralást tervez, így nem hiányozhat a bakancslistájáról.

Hévízi-gyógytó

Hévízen található a világ legnagyobb természetes, biológiailag aktív melegvizes gyógytava. A tóban egész évben lehet fürödni, mivel nagy hozamú melegvizes forrás táplálja, így az még télen is több mint 23°C-os hőmérsékletű.

Víz, iszap és gőz

A számos betegség és panasz sikeres gyógyításának receptjét a Hévízi gyógyvíz egyedi összetétele, annak hőfoka és a tó áramlatai adják. A tó vize kalcium- és magnéziumtartalmú, hidrogén-karbonátos, kénes, enyhe radontartalmú gyógyvíz. Reumás és mozgásszervi betegségek, valamint gyomor- és emésztési problémák kezelésére használatos. A tóban tapasztalható állandó vízáramlás jótékonyan, masszázsként hat a fürdőzőkre, felpezsdítve vérkeringésüket és megmozgatva végtagjaikat. Télen a vízfelületet sűrű gőzréteg fedi, ez gyógyítólag hat a túlerőltetett hangszálakra. A tóban lévő iszap szintén gyógyhatású. Enyhíti a mozgásszervi fájdalmakat, és segít megszüntetni az anyagcserezavarokat.

Folyó, meleg forrás

A „Hévíz” elnevezés elsőként egy 1328-ban kelt okmányban fordult elő, jelentése „folyó, meleg forrás”. A Hévízi-tó a 18. században vált szélesebb körben ismertté. 1795-ben gróf Festetics György fogott hozzá a város mai értelemben vett fürdőközponttá való alakításához. Fürdőépületeket és egyéb fürdőlétesítményeket építtetett, valamint kialakította a fürdőzési eljárás rendjét. Irányítása alatt készült el a táncmulatságoknak helyet adó épület és az angolkert. Az ezt követő időszakban a fürdő és a gyógyvíz egyre közkedveltebb lett, és rengeteg messziről érkező, gyógyulni és fürödni vágyó vendéget fogadott. A 19. században újabb fürdőházak épültek, a tó körüli épületeket pedig hidakkal kötötték össze.

Gyógyfürdő és wellnessoázis

A Hévízi-tó mai termálfürdője 1968-ban épült, 2006-ban korszerűsítették és kibővítették. A fürdőt gyönyörű park veszi körül. A gyógytó közepén egy 2500 négyzetméteres, fedett fürdőház található. A tó melletti fürdőlétesítményben élményfürdő, szaunavilág – gőzfürdővel, jégfürdővel, sóbarlanggal – masszázsklinika és a hévízi tradicionális kúrákhoz kapcsolódó számos egyéb kezelőhelyiség várja a vendégeket.

Ezek a terápiák és számos egyéb kezelés a hévízi wellness-szállodáinkban, mint például a Thermal Hévíz Health Spa Hotelben vagy az Aqua Health Spa Hotelben is elérhető. A gyógytótól mindössze öt percnyire található szállodák a legmagasabb szintű gyógy- és wellnesskezeléseket kínálják.

Hévízi tradicionális kúrák

Hévíz gyógyvize a tünetek és az orvosi javallatok függvényében az alábbi kezelésekhez használatos:

  • fürdőzés gyógyvízben vagy gyógyiszapban,
  • terápiás iszappakolás,
  • súlyfürdő, nyújtások.

Ez elsősorban gerincpanaszok kezelésénél javallott. A kezelés alatt a páciens felfüggesztve „lóg” a medencében, miközben súlyokat helyeznek el rajta derékon vagy bokán. A porckorongok ezáltal tehermentesülnek, az izomgörcsök oldódnak, a szalag- és izomzsugorodások pedig mérséklődnek. 

Hévízi gyógyulás
 

Ivókúrák, gyógymasszázsok, mozgás- és fizikoterápiák

A hévízi tradicionális kúrák az évek során kiegészültek és tökéletesedtek. Manapság a vendégek az alábbi kezelések közül is választhatnak:

A kezelések összetételét az egyénre szabott kezelési terv határozza meg.

Tegyen jót egészségével. Vegyen ki néhány pihenőnapot, és töltődjön fel. Sok szeretettel várjuk Magyarország nagy múltú fürdőközpontjába, ahol gyógykezelések, egészségmegőrzési programok, wellness és pihenés vár Önre, mindez gyönyörű környezetben, magasan képzett orvosaink támogatása mellett.

Tegyen jót egészségével

Vegyen ki néhány pihenőnapot, és töltődjön fel.

Sok szeretettel várjuk Magyarország nagy múltú fürdőközpontjába, ahol gyógykezelések, egészségmegőrző programok, wellness és pihenés vár Önre, mindez gyönyörű környezetben, magasan képzett orvosaink támogatása mellett.

Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials