Legjobb ár garancia i
Válasszon szállodáink közül, kérjen ajánlatot, vagy foglaljon közvetlenül online.
Thermal Aqua

Hévíz természetes gyógyforrásai

Hatékony termálvíz és egyedülálló gyógyiszap mozgásszervi panaszokra 

A Hévízi-tó geológiai ritkaság. Ez Európa legnagyobb biológiailag aktív termálfürdője, amely ásványokban gazdag, és a világon egyedülálló összetétele révén különösen alkalmas balneoterápiás kezelésekre.
Innen származik a helyi gyógyszállókban igénybe vehető kezelésekhez használt gyógyvíz és a méltán híres gyógyiszap.

Termálvíz

A tó 32-34 Celsius fokos, kellemesen meleg vize ideális hőmérsékletű a test kiegyensúlyozott működéséhez. A víz oldott és gázhalmazállapotban tartalmaz kalciumot, magnéziumot, ként, hidrogén-karbonátot és szénsavat, és ez a keverék kiváló élőhelyet biztosít a gyógyhatású baktériumoknak. Összetételének köszönhetően a tó szokatlanul nehéz vize hidrosztatikus nyomást gyakorol a végtagokra, amely fokozza a vér- és nyirokkeringést. A vízben lévő gázbuborékok a bőrön át pozitív hatást fejtenek ki az idegrendszerre, amikor pedig elpárolognak, a levegőben lévő oxigénnel keveredve természetes inhaláció útján kerülnek a szervezetbe.

Gyógyiszap

A hévízi tó alján található iszapszőnyeg vastagsága bizonyos helyeken a 7 métert is eléri, ami évezredes geológiai és biológiai folyamatok eredménye. Ezt a puha, sötétszürke iszapot pakolásokhoz használják, amelyek során az iszap hőterápiás hatással enyhíti az ízületi duzzanatokat és izomfeszültségeket, miközben tápanyagokat biztosít a porcok és kötőszövetek számára. A hévízi iszap sejtöregedés-gátló hatását kísérletek igazolták: mivel stimulálja a sejtek anyagcseréjét, serkenti a kollagéntermelést, így a kezelt bőr megújul és puhává válik.

Kérdése van?

Munkatársaink örömmel segítenek. Forduljon hozzánk bizalommal!

Nemrég nézett
Hotels
Packages & Specials